Hlavní obsah

Range Rover královny Alžběty II. je na prodej v aukci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tmavozelený range rover královny Alžběty II. má za sebou 176 tisíc kilometrů a kompletní servisní historii. Odhad prodejní ceny míří mezi 1,4 a 1,7 milionu korun.

Článek

Britská královna Alžběta II. byla známá mimo jiné tím, že ráda sama řídila a že měla docela široké portfolio aut, za jejichž volant sedala. Jedním z nich byl tmavozelený Range Rover třetí generace - a právě ten může nyní být váš.

Není to tak úplně standardní range rover, divize Special Vehicle Operations na něm provedla pár úprav. Tou nejzajímavější je možnost ovládání obou zadních oken z obou dveří. Za zmínku také stojí boční nášlapy, madla na B-sloupcích pro snadnější nástup na zadní sedačky či upravená přední maska s dodatečnými světlomety.

Že je to skutečně vůz, který řídila královna, ukazuje video, na němž je vidět registrační značka BN04 EPÚ. K vozu je přiložena také kompletní servisní historie s prvním záznamem z roku 2005 a prozatím posledním z letošního června.

Vůz bude k mání v aukci pořádané domem Iconic Auctioneers 11. listopadu v Birminghamu a odhad ceny míří na 50-60 tisíc liber (1,4-1,7 milionu korun) bez daní a poplatků.

Pohřeb Alžběty II. obrazem: Král, princové, Kate s dětmi i Biden s Fialou

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám