Hlavní obsah

PSA stoplo luxusní SUV značky Opel

Velké luxusní SUV, nebo spíš crossover značky Opel má zatím pozastavený vývoj. Nový vlastník značky tuhle vlajkovou loď zatím uložil k ledu.

Foto: Opel

Opel Monza Concept byl prý předobrazem nového luxusního SUV.

Článek

V roce 2016 se tehdejší šéf značky Opel Karl-Thomas Neumann na pařížském autosalonu vyjadřoval k budoucnosti modelové řady. Potvrdil tehdy, že se připravuje nové velké SUV, které se bude vyrábět v Rüsselsheimu, stejně jako Opel Insignia.

Foto: Opel

Opel Monza Concept byl prý předobrazem nového luxusního SUV

Jenže Karl-Thomas Neumann už šéfem po převzetí značky koncernem PSA není a vše je jinak. Automobil, který měl stát velikostně ještě nad modelem Grandland X, bude odložen.

Důvod je jednoduchý. PSA chce šetřit, a tak všechna nová auta, u kterých to jde, budou stát na podvozkových platformách PSA.

Foto: LL, Novinky

Je to takové nenápadné auto

Vlajková loď, která měla být „insignií SUV“, tak bude muset počkat, jestli ekonomická situace Evropy bude natolik dobrá a stabilní, že se PSA vyplatí do tohoto vozu implantovat svou techniku.

To, co tedy očekáváme od Opelu v nebližších chvílích, je právě nástup modelu Grandland X (nedávno jsme přinesli exkluzivní první fotografie a zkušenosti ze statické předprezentace grandlandu [celá zpráva]) a pak příchod nové generace malé corsy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám