Hlavní obsah

První snímky faceliftovaného Porsche 911 Turbo

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designové změny Porsche jsou minimální, to důležité se odehrává pod kapotou. Stádo koní se "zakulatilo" na cifru 500 (z původních 480). V praxi je Porsche 911 Turbo pro modelový rok 2010 rychlejší, 0-100 km/h zvládne za skvělých 3,4 vteřiny.

Článek

Vzhled faceliftované verze se prakticky nezměnil, což je pro Porsche typické. Jiné jsou pouze přední mlhové světlomety a ozdobný rámeček kolem potkávacích světel. Nová jsou 19palcová litá kola s jiným vzhledem. To nejdůležitější se totiž změnilo v motorovém prostoru.

Přeplňovaný šestiválec nové 911 Turbo dostal o dvě deci větší objem (nyní 3,8 litru) a výsledný výkon povyskočil na 500 koní. Z nuly na 100 km/h sprintuje 911 Turbo za pouhé 3,4 vteřiny, dech motoru dojde při 312 km/h.

Nově se dostává do nabídky sedmistupňová převodovka typu PDK. V nabídce je i šestistupňový manuál. Stejně jako v minulosti, i nová verze 911 Turbo má poháněná všechna čtyři kola.

V nabídce bude klasicky i verze kabrio. Prodávat se faceliftovaná verze začne před koncem roku, ceny začínají na 3,8 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám