Hlavní obsah

Prodejce vozů Porsche měl brát úplatky za manipulace s pořadníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manažer prodeje vozů Porsche u dealera v Severní Karolíně měl manipulovat s pořadníky na speciální auta za úplatky. Měl si tak přijít na stovky tisíc dolarů, uvedl web Carscoop.

Foto: Porsche

Porsche Taycan Turbo GT (Ilustrační foto)

Článek

Zatímco některá auta se prodávají se slevou, aby si je vůbec někdo koupil, po jiných je tak velká poptávka, že se tvoří pořadníky a vůz dostanou jen loajální zákazníci značky. Ve Spojených státech je také normou, že si prodejci aut účtují u takových vozů vysoké příplatky.

Toho se, alespoň podle obžaloby, poněkud mimo záznam dopustil James Marino, manažer prodeje dealerství Porsche v Charlestonu v Jižní Karolíně, upozornil web Carscoops.

Podle obžaloby „měl poslední slovo v určování, který z potenciálních zákazníků si bude moci koupit automobil, po němž je vysoká poptávka“. Marino pracoval u charlestonského prodejce více než šest let a úplatky měl brát od roku 2022. Kolik peněz tak neprávem získal, není známo, odhad zní na stovky tisíc dolarů.

Vedení firmy o tom nemělo tušení až do března letošního roku, kdy na to přišlo a Marina propustilo. Nyní ho žaluje z řady prohřešků včetně podvodu a porušení smluvních i řady dalších povinností. Soudní spor je v počátcích, a jaký bude mít efekt pro ty zákazníky, kteří dávali úplatky a získávali tak dotčená auta, zatím není známo.

Porsche si udrží osmiválec do příští dekády

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám