Hlavní obsah

Porsche testovalo trojici prototypů nového 911 Turbo

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé se oficiálně objevily fotografie nového Porsche 911 Turbo. Zatím to jsou jen prototypy a na skutečná auta budeme muset počkat až do jara. Parametry nové generace by samozřejmě měly překonat tu stávající.

Foto: Porsche

Joerg Bergmeister a Porsche 911 Turbo Cabriolet (992)

Článek

Francouzské silničky a na nich tři černé vozy Porsche. Za volantem jednoho z nich Joerg Bergmeister, bývalý automobilový závodník a dnes testovací jezdec stuttgartské automobilky. To byla podívaná, jakou si mohli v minulých dnech užít lidé, kteří se právě na francouzské Riviéře pohybovali. Šlo o testování nové generace 911 ve specifikaci Turbo a pravděpodobně i Turbo S.

Foto: Porsche

Tři s turbem - vize jarní premiéry

Foto: Porsche

Parametry nové verze Turbo mají být fantastické.

Sice neznáme přesné specifikace této generace 992, ale to, co prosakuje do médií, vypadá neuvěřitelně. Porsche se samozřejmě snaží být silnější a rychlejší než kdykoli předtím. Standardní vůz by to tak s přeplňováním svého plochého šestiválce 3,8 l mohl podle časopisu Autocar vytáhnout na 447 kW (600 koní). Zrychlení z 0 na 100 km/h je odhadováno někde na hranici 2,5 sekundy a maximální rychlost se má dotknout 330 km/h.

Jenže to není všechno. Dvojitě přeplňované Turbo S by mělo mít 477 kW (641 koní) a 799 N.m. Jeho jízdní parametry už se nikdo neodváží ani odhadovat. Jisté je ale to, že obě verze dostanou pohon všech kol, natáčení i zadní nápravy, aktivní pružení a osmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám