Hlavní obsah

Porsche Panamera bude i jako kombík

Nová generace Porsche Panamery už je připravena na startu. Testy končí a premiéra se blíží. Má být už v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo (koncept, 2012)

Článek

Začátek března je pro Porsche důležitý. Porsche Panamera je auto, které pomohlo značce uzmout spoustu zajímavých zákazníků konkurenčním značkám, ale je potřeba tenhle úspěch potvrdit. Ba dokonce jej ještě vylepšit. Porsche tak připravilo už novou generací, která bude, podle dnes už bývalého předsedy výkonné rady značky Matthiase Müllera, představena v březnu roku 2016.

Co nám na ženevském autosalonu ale Porsche představí? To ještě není jisté. Müller tehdy pro indický Auto Blog uvedl, že vůz se objeví nejen jako klasické čtyřdveřové kupé, ale budou i další dvě verze. Jedna prodloužená s větším prostorem na zadních sedadlech a také elegantní kombi. Auto také prý zhubne pěkných 90 kg.

Jak bude vypadat?

Vzhled vozu zatím není známý. Müller řekl, že bude podobný současné verzi panamery. Takže by mohl vypadat jako například koncept Porsche Panamera Sport Turismo z roku 2012?

Foto: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo (koncept, 2012)

Jenže pak je tady ještě vyjádření toho samého muže, který před rokem do médií vypustil větu, že design Porsche Panamery byla chyba a nová generace by měla být mnohem lepší. Podle toho by mohlo auto vypadat výrazně jinak. Jak? Co třeba podobně jako Porsche Mission E z letošního Frankfurtu?

Foto: Porsche

Porsche Mission E

Foto: Porsche

Porsche Mission E

Co vy na to? Které auto by se vám víc líbilo jako nové Porsche Panamera?

Anketa

Které auto bude podle vás novou panamerou?
Porsche Panamera Sport Turismo
62,1 %
Porsche Mission E
37,9 %
Celkem hlasovalo 551 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám