Hlavní obsah

Porsche nabízí aerokit pro 911 Turbo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá značka Porsche nabízí tzv. Aerokit na téměř všechny modely. Ten má jednak změnit vzhled vozu, aby byl lépe odlišitelný od ostatních „sériovek“, ale také zvýšit přítlak vozu k silnici. Nově jej má také model 911 Turbo.

Foto: Porsche, Novinky

Porsche 911 Turbo s doplňovým aero kitem.

Článek

Bylo téměř hříchem, že tento výkonný vůz neměl v nabídce příplatkové výbavy Aero kit. Zákazníci, kteří za vůz dokáží dát za vůz čtyři milióny korun si rádi připlatí i za něco, co by jim jejich automobil ještě o kousek vylepšilo. Však to také poznali u Porsche dávno, když jejich keramické brzdy PCCB se staly velmi žádaným zbožím, a to i přesto, že stojí další malé auto.

Porsche 911 Turbo s doplňovým aero kitem.foto: Novinky/Porsche

Nový Aero kit zahrnuje úpravy na předním nárazníku, instalaci nových mřížek do vstupních otvorů a také předělané zadní křídlo. Jeho dvouplošná stavba vylepšuje obtékání vzduchu kolem vozu a radikálně zvyšuje přítlak i v zatáčkách a středních rychlostech. Všechny změny mají za následek mnohem lepší aerodynamiku, i když součinitel odporu vzduchu cx je stále na hodnotě 0,31.

Porsche 911 Turbo s doplňovým aero kitem.foto: Novinky/Porsche

Cena této doplňkové výbavy je 4500 eur (asi 126 000 Kč), ovšem pokud si jej objednáte s novým vozem. Ti, kteří si jej chtějí namontovat na již vlastněný automobil, zaplatí 4100 eur. Částka je nižší proto, že je bez daně a lakování.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche 911 GT3 RS: Maximum pro nadšence

Stejně jako v minulých generacích se i ta současná dočká své pekelné verze GT3 RS. Nejedná se o žádný přeposilovanou verzi, ale o pořádně odlehčenou verzi...

Porsche 911 Turbo v ČR za 4,1 miliónu korun

Český dovozce Porsche Inter Auto CZ uvedl tento týden nový model Turbo na náš trh. Šestá generace vykazuje vyšší výkon, lepší jízdní vlastnosti a samozřejmě...

Výběr článků

Načítám