Hlavní obsah

Ostré Audi S4 nabídne 333 koní, v nabídce sedan a kombi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z pařížských premiér. Nová generace ostré á-čtyřky sice má méně koní než v předchozí generace, ale současný motor nabídne lepší pružné zrychlení a nižší spotřebu paliva. Třílitrový benzínový šestiválec nabídne stádo 333 koní.

Článek

O pohon se stará kompresorem přeplňovaný třílitrový šestiválec s následujícími parametry: 245 kW (333 koní) a 440 Nm při 2500 otáčkách. Stovku zvládne S4 za 5,1 vteřiny (kombi 5,2 s), maximální rychlost je omezena na obvyklých 250 km/h.

Působivé jsou hodnoty pružného zrychlení - na čtvrtý rychlostí stupeň zvládne S4 akcelerovat z 80 km/h na 120 km/h za skvělých 4,4 vteřin. Spotřebu paliva udává výrobce 9,7 litrů / 100 km (sedan), respektive o 0,2 litru vyšší u kombi.

:. Audi S4 se začne prodávat na jaře 2009. Cena není zatím známa. Foto: Audi

Síla motoru se přenáší na všechny čtyři kola prostřednictvím systému quattro; vyznavači sportovnější jízdy jistě ocení aktivní diferenciál. Podvozek je oproti běžné á-čtyřce o 2 centimetry blíže k silnici a dostal tvrdší pružiny. Řazení obstarává buď šestistupňový manuál nebo sedmistupňový dvouspojkový automat. Úpravami prošel pochopitelně i brzdový systém.

Audi S4 se bude vyrábět ve verzích kombi a sedan, první kusy se k zákazníků dostanou na jaře příštího roku.

:. Audi S4 poznáte podle čtyř koncovek výfuků. Foto: Audi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám