Hlavní obsah

Opel v Ženevě nejen s premiérovou Zafirou

Novinky, aak
RÜSSELSHEIM

Německá automobilka Opel se do Ženevy na jubilejní 75. ročník mezinárodního autosalónu chystá hned se dvěma světovými premiérami. Návštěvníci si budou moci prohlédnout druhou generaci Zafiry a sportovně laděnou Astru OPC.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

"V evropské premiéře se pak představí hybridní Astra se vznětovým motorem, která je světově prvním konceptem s dvourežimovým hybridním systémem pohonu," informoval Novinky Roman Šubert z Opel C Kromě toho uvede rovněž novou Astru GTC či nové Combo 1,6 CNG s motorem pracujícím na stlačený zemní plyn.

Sedmimístná Zafira nabídne podle sdělení automobilky vice místa pro cestující. Díky nové masce, světlometům a nižším bočním okénkům je nová Zafira ještě dynamičtější. "K dalším přednostem druhé generace sedmimístného bestselleru, který se na automobilovém trhu objeví v červenci, patří široká škála motorů," uvedl Šubert. Pod kapotou budou nabízeny pohonné jednotky o objemu 1,6 až 2,2 litru s výkonnovým rozmezím 100 až 200 koní.

Premiérově bude nová Zafira vybavena panoramatickou střechou se středovým střešním panelem, ve kterém budou odkládací prostory např. na doklady či brýle.

Druhou světovou premiérou bude představení Astry OPC, která je sériovou verzí studie Astra HPC, kterou Opel představil loni v Paříži. "Nová Astra OPC bude na trh uvedena ještě letos na podzim," informoval Šubert.

Pohonnou jednotkou Astry OPC je přeplňovaný zážehový motor 2,0 Turbo o výkonu 240 k, který je standardně propojený s manuální šestistupňovou převodovkou. Přeplňovaný motor, který dosahuje nejvyššího točivého momentu 320 Nm, dokáže Astru OPC zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než sedm sekund a umí jej rozjet na více než 240 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám