Hlavní obsah

Odcházející Peugeot 308 přijde o digitální přístrojový štít, kvůli nedostatku čipů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilová skupina Stellantis se rozhodla, že bude do vozů Peugeot 308 končící druhé generace místo digitálních tachometrů montovat tachometry analogové. Rozhodnutí je důsledkem globálního nedostatku čipů, který v poslední době komplikuje výrobu automobilů po celém světě. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

Foto: Peugeot

Peugeot 308 po poslední modernizaci dostal digitální přístrojový štít, o který v posledních měsících výroby přichází.

Článek

„Je to šikovný způsob jak obejít reálnou výrobní překážku, dokud krize kolem čipů neskončí,” uvedl mluvčí společnosti.

Analogové tachometry by se měly ve vozech Peugeot 308 začít objevovat do konce května. Podle francouzského zpravodajského kanálu LCI automobilka zvažuje, že na vozy s analogovými tachometry poskytne slevu 400 eur (zhruba 10 000 Kč).

Výroba současné verze modelu Peugeot 308 by měla na podzim postupně skončit. Právě digitální přístrojový štít byl součástí poslední modernizace této generace, která byla představena v roce 2014. Nová generace vozu, která se bude vyrábět v jiném závodě, by se už měla vrátit k digitálním tachometrům, poznamenal Reuters.

Peugeot 308 přijíždí v nové generaci, na silnici ho nepřehlédnete

AutoMoto

Globální nedostatek čipů v poslední době komplikuje výrobu spotřební elektroniky i automobilů. Řada předních automobilek kvůli chybějícím čipům přikročila k omezování produkce, například General Motors, Ford Motor či Volkswagen, včetně značky Škoda Auto.

Společnost Stellantis vznikla na začátku letošního roku spojením italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles s francouzským konkurentem PSA.

Foto: Peugeot

Peugeot 308 druhé generace ve výrobě skončí letos na podzim.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám