Hlavní obsah

Nový pilíř automobilky Seat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BARCELONA

Na šedesátém ročníku autosalonu Frankfurt Motor Show bude představen nový počin španělské automobilky Seat. Model Altea Prototipo mají na svědomí lidé z Martorell Technical Centre a je to první Seat, který byl vyroben v Audi Brand Group, založené v roce 2002. Vůz bude uveden na trh v roce 2004.

Foto: archiv Gymplerů

Vánoční koncerty Gymplerů se letos uskuteční na čtyřech místech na Vsetínsku.

Článek

Na první pohled vypadá vozidlo jako MSV - jednomístný multisportovní automobil. Seat Altea Prototipo, ač je svými tvary blízké tomuto pojmu, představuje čtyřmístný pětidveřový vůz, se sníženým podvozkem, nízkoprofilovými pneumatikami s 19-ti palcovými ráfky a silným brzdným systémem, který je viditelný skrze paprsky kol. Přední část vozu charakterizuje maska chladiče, která spolu s předními světly, vzhledem připomíná šelmu. Nepřehlédnutelná je dynamická vystouplá linie, směřující z přední části automobilu, podél dveří až k zadnímu okraji blatníku. Tato křivka má být charakteristickým znakem budoucích Seatů.

Futuristický vzhled podtrhují jízdní vlastnosti španěla. Při výrobě vozu byly použity, pro Seat, nové technologie, jako například 2.0 FSI benzínový motor s přímým vstřikováním paliva, či dynamická reakce řízení DSR, vyvinuta španělskou automobilkou. Motor se silou 150 koní pohání přední kola, a to prostřednictvím 6-stupňové automatické a sekvenční převodovky Tiptronic.

Seat Altea Prototipo je reprezentantem filosofie hodnot španělské značky. V tomto voze se snoubí inovace, s originálním vzhledem, to vše ve sportovním provedení, což jinými slovy znamená požitek z jízdy. Nový automobil je předzvěstí směru, kterým se Seat hodlá ubírat a který definoval již modely Seat Ibiza a Seat León.

Reklama

Související témata:

Související články

Co chystají do Frankfurtu

Brány nejprestižnějšího autosalónu na světě v německém Frankfurtu nad Mohanem se veřejnosti otevřou 13. září letošního roku. Již nyní vám však přinášíme...

Výběr článků

Načítám