Hlavní obsah

Nový mercedes navrhl americký rapper, vzniklo kupé s přídí off-roadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divize Mercedes-AMG ve spolupráci s hudebníkem will.i.amem ze skupiny Black Eyed Peas uvedla jedinečný koncept příznačně nazvaný WILL.I.AMG.

Foto: Mercedes-Benz

Koncept Mercedes WILL.I.AMG

Článek

Novinka vznikla v jediném exempláři jako designové cvičení. Bez nadsázky působí jako několik modelů mercedesu dohromady. Zatímco celkově jde o kupé se dvěma obrovskými dveřmi otevíranými dozadu, záď připomíná čtyřdveřové AMG GT, na kterém je vůz založen, a příď zase off-roadovou třídu G.

Dvojice kruhových světlometů je namontována po obou stranách lamelami vyplněné obdélníkové mřížky chladiče, ve které byla tradiční třícípá hvězda Mercedes přepracována tak, aby připomínala nevrlého medvěda.

Foto: Mercedes-Benz

Koncept Mercedes WILL.I.AMG

O pohonné jednotce se Mercedes nezmiňuje. Ať už ale jde o šestiválec, nebo vrcholný čtyřlitrový osmiválec verze 63, technika zůstala sériová. „Motoru jsem se nedotkl, protože AMG opravdu vyrábí ty nejlepší motory,“ uvedl will.i.am.

„Vyrostl jsem v ghettu. Vyrůstal jsem s hip-hopem. Sledoval jsem legendární hip-hopové umělce rapující o Mercedesu, takže vlastnit Mercedes byl vždycky sen,“ řekl.

Test Mercedesu G 500: Nesmyslně dokonalý, pozérsky účelný

AutoMoto

„Pro mnoho dětí z města je vlastnictví Mercedesu symbolem pokroku. Nyní jsem dosáhl svého cíle a posunul se ještě výš tím, že jsem přepracoval a vytvořil svou vlastní vizi modelu AMG,“ říká umělec o voze, který si svou výstavní premiéru odbude během víkendového závodu formule 1 v Miami.

Foto: Mercedes-Benz

Koncept Mercedes WILL.I.AMG

Foto: Mercedes-Benz

Koncept Mercedes WILL.I.AMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám