Hlavní obsah

Nový autopilot Tesly mají testovat sami zaměstnanci

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elon Musk už v září oznámil, že začne testování nového systému autonomního řízení Hardware 3. Ukazuje se ale, že testy nebudou dělat speciální testovací jezdci, ale sami zaměstnanci továrny.

Foto: Tesla

Tesla Model S (Ilustrační foto)

Článek

Testování systémů automobilů, zvlášť tak důležitých, jakými jsou autopiloty, dělají snad ve všech firmách světa specialisté, vybavení výkonnými počítači. Výjimkou je Tesla. Zde to totiž budou dělat sami zaměstnanci. Elon Musk poprosil, zda by 100 až 200 zaměstnanců nedalo k dobru svůj vůz, a nepodrobili ho přestavbě na nový systém Hardware 3, který by prý podle vedení společnosti měl být lepší „minimálně o 1000 %“ než Hardware 2, který se používá dnes.

Tesla do automobilů nainstaluje novou technologii a nahraje i software, vše v souhrnné ceně asi 8000 dolarů, což je asi 180 000 korun.

Musk doufá, že do konce roku tak jeho zaměstnanci seženou tolik dat, jako by to trvalo týmu odborníků celé roky. Elon Musk totiž chce do konce roku Hardware začít instalovat sériově do svých aut, a tak udělat z Tesly skutečně autonomní vozy.

V téhle chvíli se Tesla potýká s nedůvěrou k tomuto systému samočinného řízení. Po několika nehodách se lidé techniky, která převezme řízení za ně, spíše obávají. To je výsledek mezinárodního průzkumu, který jsme přinesli před nedávnem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám