Hlavní obsah

Nové Bugatti v ceně Superbu? Má to ale háček

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti nejenže nikdy nebylo levné, ale vždy se tím dokonce pyšnilo. Vozy této značky obvykle začínají na ceně přes 60 milionů korun. Nyní si nový vůz od ikonické firmy může dovolit i značná část Čechů. Ale nesmělo by jim vadit, že je na hraní. A vyroben primárně pro děti.

Foto: Bugatti (3x)

Bugatti Type 56 Baby II

Článek

Zmenšenými vozítky pro malé „řidiče” se dnes pyšní značná část automobilek. Některé mají spíš podivná plastová odrážedla, vyrobená na zakázku v Asii, luxusnější značky si nechávají u specializovaných firem vytvořit moc pěkná vozítka. Ovšem Bugatti na to šlo úplně jinak.

Jejich autíčko pro děti je opravdu exkluzivní. Jedná se o repliku modelu Type 35. Ke konstrukci byl použit i 3D tisk a „hračka” je přesnou kopií vozu z roku 1924, který byl laserem naskenován a digitálních plánů následně postaven. Ovšem ve zmenšené velikosti.

Foto: Bugatti (3x)

Ono to není až tak dětské autíčko

Foto: Bugatti

Ettore Bugatti a původní Bugatti Type 56 Baby

Jako v roce 1926, kdy Ettore Bugatti nechal tohle auto v poloviční velikosti postavit pro svého syna. Dnes je ovšem auto ve 3/4 velikosti a pod kapotou je elektromotor. Ten má dva módy. Děti jezdí s výkonem 1 kW a maximální rychlost je omezena na 20 km/h. Jenže auto je tak velké, že se tam s trochou dobré vůle vejde i dospělý. Ten vloží svůj speciální klíček a auto má hned výkon 4 kW a maximálku 45 km/h.

Výroba bude zahájena na podzim tohoto roku, a jelikož je to Bugatti, „musí” být omezena limitovaným počtem. Takže se dostane jen na 500 zájemců, kteří budou muset zaplatit minimálně 770 tisíc korun. Ovšem prý se bude moct vybrat i speciální výbavu, která by mohla cenu ještě trochu navýšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám