Hlavní obsah

Nové Audi S8 se srdcem Lamborghini

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední novinka automobilky Audi s určitostí zaujme i odpůrce těchto vozů. U Audi si totiž pohráli s limuzínou A8. A výsledek? Na světě je nová Audi S8 s desetiválcovým motorem FSI, který z nuly na 100 km/hod zrychlí za 5,1 sekundy, což je pohonná jednotka dobře známá z Lamgorghini Gallardo.

Článek

Na trhu se nové Audi S8, které bude oficiálně představeno na tokijském autosalónu, má objevit v polovině roku 2006 s cenou kolem 97 600 eur, tedy bezmála tři milióny korun.

Desetiválec do V má obsah 5,2 litru a disponuje výkonem 330 kW (450 koní) při 7000 otáčkách za minutu a maximálním točivým momentem 540 Nm při 3500 otáčkách za minutu.

Maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/hod. Vzhledem k ohromnému výkonu motoru museli technici Audi upravit hnací ústrojí a podvozek tohoto 1940 kilogramů vážícího vozu. S8 disponuje poslední generací systému stálého pohonu všech kol quattro.

Navenek se sportovní S8 od limuzíny liší detaily. Přední maska má chromované orámování a je na ní vyveden emblém sportovního modelu Audi. Ten je i na zádi vozu, které sportovní nádech dodává čtveřice chromovaných koncovek výfuků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám