Hlavní obsah

Nová továrna Tesly bude patrně v Německu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká Tesla podle posledních zpráv propátrává vhodné lokality pro svou novou továrnu v Evropě v německých státech Severní Porýní-Vestfálsko a Dolní Sasko. Sám Elon Musk už ve svých tweetech označuje Německo jako „vedoucí volbu pro Evropu“.

Foto: Tesla 2x

Nevadská Gigafactory společnosti Tesla.

Článek

Minulý týden se německý ministr hospodářství a dopravy Bernd Althusmann vyjádřil, že Tesla se poohlíží po vhodném místě na stavbu své evropské Gigafactory v Dolním Sasku. Tento týden zase deník Rheinische Post informoval, že Severní Porýní-Vestfálsko bylo také pod drobnohledem zástupců firmy Tesla.

Čas jsou peníze

Tesla hodně rychle hledá možnosti, kde co nejlépe investovat peníze do nového evropského centra pro výrobu elektromobilů v Evropě. Zdá se totiž, že v Číně už firma zaspala a teď se musí potýkat s velkou konkurencí a v Evropě se to může stát během následujících několika měsíců.

Připravé elektrické modely mají Volkswagen, Mercedes, Jaguar i Audi. Prostě konkurence sice zaspala co do přípravy modelů, ale vzhledem k průtahům firmy Tesla postavit evropskou továrnu (hlavně kvůli finanční situaci značky) by tu mohli i přes zpoždění nastartovat mnohem dřív a zajímavou klientelu získat pro sebe.

Elon Musk ve svých slavných tweetech, kde odpovídá na všetečné dotazy lidí z celého světa, právě německému občanovi odpověděl, že „Německo je vedoucí volba pro Evropu“. Podle něj hlavně pozice blízká k hranicím Beneluxu má smysl. To splňují obě výše popsané lokality. Dolní Sasko sdílí hranice s Nizozemím, Severní Porýní-Vestfálsko sousedí s Nizozemím a Belgií.

Skutečně to tak vypadá, že všechny ostatní státy, které si brousily na tuhle výraznou investici zuby, tak ostrouhají. Bohužel mezi nimi původně byla i Česká republika, ale tato možnost padla docela záhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám