Hlavní obsah

Nová generace Opelu Crossland bude i elektrická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Opel pracuje na druhé generaci modelu Crossland, malého městského crossoveru. Má být větší a dostat i elektrickou variantu.

Foto: Opel

Opel Crossland (ilustrační foto)

Článek

Opel Crossland je na trhu od roku 2017, takže brzy přijde čas na nástupce. Ten podle britského webu Autocar již prochází testováním ve formě maskovaných prototypů. Vzhled vozu je tedy téměř nemožné odhadnout, tvary a proporce maskované karoserie ale naznačují již zmíněnou větší velikost a také rovnější plochy.

Současný crossland je s délkou zhruba 4,2 metru konkurentem Fordu Puma či Škody Kamiq. Zvětšení rozměrů, spekulují Britové, ho může posunout do společnosti například Kie Niro. Také hovoří o tom, že není jisté, zda mu zůstane jméno Crossland.

Navzdory tomu se očekává, že zůstane na platformě CMP, či v případě elektromobilu na její elektrické variantě e-CMP. Tu dnes využívá jak současný crossland, tak i Opel Corsa a Mokka, Citroën C3 a C4 či Peugeot 208 a 2008.

Vzhledem k technickému základu se také dají odhadnout některé parametry pohonných ústrojí. Elektrická verze by mohla mít 156 koní a 51kWh baterii, provedení se spalovacím motorem zase 1,2l tříválec s mild hybridní technikou a výkonem 100 nebo 136 koní.

Test Opelu Crossland po faceliftu: Druhé housle hrát nemusí

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám