Hlavní obsah

Nošovický Hyundai jede dál jen na dvě směny, vyhlíží však zlepšení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále na dvě směny vyrábí automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích nedaleko Frýdku-Místku. Část zaměstnanců tak pobírá 70 procent mzdy, propouštění ale firma nechystá.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nakládka vyrobených hyundaiů v Nošovicích

Článek

Výroba v automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku je v současné době kvůli poklesu objednávek způsobeném pandemií koronaviru na dvou třetinách běžného objemu. Situace se ale postupně zlepšuje.

Den v kůži montéra v Nošovicích aneb Jak jsem vyrobil Hyundai

AutoMoto

Původně měla automobilka v roce 2020 vyrobit 303 tisíc vozů. Kvůli koronaviru ale musela produkci na tři týdny na jaře zastavit. „V běžném provozu vyrobíme 1400 aut denně, nyní jsme na zhruba dvou třetinách, což je tisíc aut za den,“ sdělil mluvčí HMMC Pavel Barvík s tím, že po odstávce vynucené nemocí covid-19 se v závodě pracuje pouze na dvě směny. „Jsme ale optimisty, věříme, že ve druhé polovině roku se vrátíme zpět na tři směny,“ dodal.

Foto: Pavel Karban, Právo

Modernizované Hyundai i30 ve vestibulu nošovické továrny

Nošovický Hyundai zaměstnává asi 3300 lidí, z toho je zhruba 500 agenturních pracovníků. Přesto, že automobilka „nejede“ na plný výkon, propouštět nehodlá.

„Část zaměstnanců noční směny nepracuje, pobírají 70 procent výdělku. Pro automobilový trh je velmi zásadní kvalita práce. Vážíme si toho, že 96 procent zaměstnanců jsou z regionu a jsou to Češi, proto si je držíme a věříme, že se ještě letos vrátíme ke standardní výrobě,“ zopakoval Barvík a dodal, že na některé pozice pro výrobu modelu Kona Electric firma naopak ještě lidi nabírá.

Nošovický Hyundai i30 má po faceliftu

Autosalon Ženeva

V nošovickém závodě HMMC se vyrábí modely Tucson, i30 a Kona Electric. Je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Loni vyrobil 309 500 vozů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám