Hlavní obsah

Nissan a Suzuki rozšiřují spolupráci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Nissan a Suzuki v pátek oznámily, že rozšíří radius své obchodní spolupráce. Kromě v současné době probíhajících kontaktů - Suzuki vyrábí pro Nissan minivozy pro japonský trh a Nissan zásobuje Suzuki automatickými převodovkami přes subdodavatele, společnost Jatco. Ltd, - se budou obě automobilky podílet na dalších projektech.

Článek

Podle zprávy, kterou Nissan vydal se rozšíří spolupráci již koncem roku 2006. To začne Nissan dodávat Suzuki malé dodávky a Suzuki začne Nissanu dodávat další minivůz. Oba produkty jsou určeny pro Japonský trh. Od roku 2008 pak bude Nissan Suzuki dodávat vůz kategorie pickup, který bude určen zejména pro trhy Severní Ameriky. Suzuki pak začne dodávat další vůz segmentu A - ten by měl Nissan prodávat hlavně v Evropě.

Nissan a Suzuki navíc budou společně využívat továren v některých vyvíjejících se zemích. Tato aktivita začne v továrně Suzuki v Indii.

"Vzhledem k našim současným dohodám a obchodům jsme si se Suzuki vytvořili vztah který je o důvěře, partnerství a oboustranných výhodách,” prohlásil Chief Operation Officer společnosti Nissan Toshiyuki Shiga. "Toto rozšíření spolupráce je součástí vstupu Nissanu do nových segmentů trhu a další globální expanze.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám