Hlavní obsah

Největší japonský výrobce nákladních vozidel začal prodávat v Česku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Isuzu, japonský výrobce autobusů a nákladních vozidel vstoupil na český trh až v polovině roku 2010. V současné době nabízí v Česku tři typy malých nákladních vozidel.

Článek

Značka Isuzu doposud na tuzemském trhu chyběla navzdory tomu, že v zemi vycházejícího slunce jde o nejstaršího (založena v roce 1916) a největšího výrobce nákladních vozidel. Japonské Isuzu po svém vstupu do České republiky začalo nabízet tři typy malých nákladních vozidel, jež prodává pod obchodním označením N. V nabídce jsou tři různé velikosti: 3,5 tuny, 6,2 t (nebo 6,0 t) a 7,5t (na přiloženém videu).

Modelovou řadu N začalo Isuzu prodávat v roce 2008. Zatím se z ní po celém světě prodalo 221 tisíc vozidel.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Isuzu řada N

Vozy o hmotnosti 3,5 – 6,2 tuny pohání vznětový třílitrový čtyřválec s výkonem 150 koní a 375 Nm točivého momentu. Pro 7,5tunové vozy je k dispozici 5,2litrový motor s výkonem 190 koní a 513 Nm (1600 – 2600 ot./min.) točivého momentu. Oba motory plní emisní normu Euro 5. Palivová nádrž má objem rovných 100 litrů, převodovka má šest stupňů a je buď manuální nebo robotizovaná.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Isuzu řada N

České zastoupení Isuzu má zatím pobočky v Praze, Hradci Králové a Plzni a plánuje otevřít pobočky v Ostravě a v Brně.

Mezi konkurenty Isuzu patří Iveco, Mercedes-Benz, Mitsubishi a domácí Avia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám