Hlavní obsah

Nejostřejší nošovický Hyundai se ukazuje po faceliftu

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co faceliftem prošla standardní modelová řada Hyundai i30, má po faceliftu i ostrá varianta N. Na temných fotografiích jsou k vidění podstatné změny, novinky však budou i pod kapotou. Poprvé bude k dispozici i dvouspojková převodovka.

Foto: Hyundai

K hatchbacku by se měl přidat také Fastback, na který po modernizaci Hyundai zatím nepoutá.

Článek

Ostrý Hyundai i30 N byl před třemi lety prvním vozem sportovního oddělení N, jemuž udělal velmi dobré jméno. Na čase je facelift, kterým doprovází standardní i30.

Na prvních zveřejněných snímcích jsou patrné nové světlomety, které pocházejí z klasické i30 po faceliftu. Nové jsou oba nárazníky, na přídi zaujme velká maska chladiče, vzadu pak o poznání větší koncovky výfuku.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 N po faceliftu

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hyundai i30 N před faceliftem

Devatenáctipalcová kovaná kola snižují neodpruženou hmotnost, čímž se inspirují u edice Project C, která byla rozloučením s variantou před modernizací.

Poprvé se vedle manuální převodovky bude nabízet také sedmistupňová dvouspojková skříň.

Test Hyundai i30 N Project C: To nejostřejší z Nošovic

Testy

K úplnému odhalení novinky, která se bude opět vyrábět v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, dojde pravděpodobně v následujících dnech. Korejská automobilka zatím detaily o interiéru a dalších novotách tají.

Očekává se rovněž navýšení výkonu dvoulitrového přeplňovaného čtyřválce, který ve variantě před modernizací nabízel 250, respektive 275 koňských sil. Faceliftu by se rovněž měla dočkat i varianta Fastback.

Foto: Hyundai

Na zádi najdete nové svítilny, nárazník a větší koncovky výfuku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nošovický Hyundai i30 má po faceliftu

Nový kompakt i20 doplní na ženevském stánku také facelift hatchbacku, kombi a fastbacku nižší střední třídy modelu i30 vyráběného v Nošovicích. Přináší výrazně...

Výběr článků

Načítám