Hlavní obsah

Nejen telefony. Čínská Xiaomi oficiálně zaregistrovala svou divizi pro výrobu elektromobilů

Čínská společnost Xiaomi oficiálně zaregistrovala svou divizi pro výrobu elektromobilů, která ponese název Xiaomi EV. Informovala o tom agentura Reuters. Xiaomi EV má v současnosti zhruba 300 zaměstnanců a v jejím čele stojí zakladatel a šéf celého podniku Lej Ťün. Společnost Xiaomi je jinak známá především výrobou chytrých mobilních telefonů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Divize byla založena s kapitálem deset miliard jüanů (zhruba 33 miliard Kč). Její registrace je nejnovějším mezníkem v expanzi Xiaomi do automobilového průmyslu.

Firma zatím ale neposkytla mnoho informací o tom, jaké typy elektromobilů hodlá uvést na trh.

Společnost Xiaomi v březnu oznámila, že do deseti let plánuje do výroby elektromobilů investovat deset miliard dolarů (zhruba 215 miliard Kč).

Výrobce smartphonů Xiaomi bude vyrábět i elektromobily

AutoMoto

Lej Ťün tehdy prohlásil, že vstup Xiaomi do automobilového průmyslu bude jeho posledním velkým podnikatelským projektem.

Minulý týden společnost Xiaomi oznámila, že se dohodla na převzetí firmy Deepmotion, která se zaměřuje na technologii autonomního řízení.

Xiaomi za tuto akvizici zaplatí 77,4 milionu dolarů (téměř 1,7 miliardy Kč) a slibuje si od ní posílení svých aktivit v oblasti výzkumu a vývoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám