Hlavní obsah

Návrat sportovního vozu TVR má namále, vláda mu přestala držet továrnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka TVR si ani půl roku před plánovaným zahájením výroby sporťáku Griffith nepronajala prostory, které jí pro výrobu držela velšská vláda. Ty tak jdou na volný trh.

Foto: TVR

TVR Griffith

Článek

Fanoušci britských aut byli nadšeni, když automobilka TVR v roce 2017 ohlásila znovuzrození s modelem Griffith, poháněným motorem V8. Měl jít na trh v roce 2019 - jenže nešel. V roce 2022 firma slibovala, že do dvou let bude na světě.

Ovšem v prosinci letošního roku přišla rána - továrna ve městě Rassau ve Walesu, kde se vůz měl vyrábět, je dostupná k pronájmu veřejně. Dosud ji přitom velšská vláda držela právě TVR.

„Výhradní práva k pronájmu budovy vypršela. Pořád si ji můžou pronajmout, ale půjde taky na trh,“ řekla Ellie Fryová, ředitelka pro regeneraci a komunitní služby rady okresu Blaenau Gwent, kde Rassau leží.

Na trhu je přitom po podobných prostorech - jedná se o halu o ploše zhruba 190 m2 - v této oblasti celkem hlad. V posledním půlroce podle rady okresu přišlo několik poptávek na pronájem prostoru zhruba této velikosti.

Unikátní TVR bylo příliš rychlé, jediný vyrobený kus bude k mání v aukci

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám