Hlavní obsah

Mini Countryman se v úpravě X-raid inspiruje v Rally Dakar

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z týmů v Rally Dakar, německý X-raid, upravil SUV Countryman. Exkluzivní paket největšímu modelu od Mini propůjčuje terénní vzhled a vyšší světlou výšku.

Foto: Mini

Mini Countryman powered by X-raid

Článek

Mini Countryman je největší a nejvíc všestranný model od britské automobilky. Má pět dveří, kompaktní velikost, a především se dodává i s pohonem všech kol ALL4. I proto si ho jako doprovodný vůz vybral tým Rally Dakar X-raid, pětinásobný vítěz nejslavnějšího rallye závodu.

Mini ve speciální edici vzpomíná na první vítězství v Rally Monte Carlo

AutoMoto

X-raid, který sídlí ve městě Tribur v Hessensku, nyní sám upravil Countrymana na počest jeho pomoci při úspěších týmu v dakarské rallye. Hlavní devízou upraveného vozidla jsou větší ráfky kol a speciální pneumatiky Cooper Discoverer. I díky nim narostla světlá výška vozu o 40 milimetrů. Novinkou jsou i speciální polepy.

Foto: Mini

Jedna z největších domén upraveného Countrymana. Terenní penumatiky a nové, větší ráfky.

Co se techniky pod kapotou týče, upravený vůz vychází z verze S, kterou pohání dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 140 kW, 190 koní.

Zatím jde jen o takzvaný „showcar”, tedy koncept, který ukazuje, co s městským SUV dokáže udělat pár úprav. Automobilka zatím neuvedla, jestli se některý z těchto prvků dostane do katalogu příslušenství či sériové výroby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám