Hlavní obsah

Mercedes ukazuje interiér nového SL, má obrazovku jako žádné jiné auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes představuje interiér osmé generace sportovního modelu SL. Před kompletní premiérou stačí zaujmout vertikálně umístěným displejem, u kterého lze nastavit sklon.

Mercedes ukazuje interiér nového SL, má obrazovku jako žádné jiné autoVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Nové SL v interiéru mísí hned několik stylů Mercedesu. Kruhové výdechy ventilace odkazují na historické modely SL. Středový tunel připomíná sportovní model AMG GT, vertikálně umístěná obrazovka infotainmentu MBUX nové generace pak vychází z nejnovějšího řešení, které dosud nabízí jen třída S a C.

Právě obrazovka zaujme. 11,9palcovou obrazovku lze totiž naklápět tak, aby se posádka vyhnula odleskům, kterých v autě se stahovací střechou nebude nikdy málo.

Foto: Mercedes-Benz

Obrazovka se elektricky naklápí.

Novinka na rozdíl od předchozích dvou generací se skládací pevnou střechou dostane střechu látkovou. Navíc má i zadní sedadla, čímž se vrací ke konfiguraci míst 2+2, kterou mělo SL naposledy u generace R129 z let 1989 až 2001.

Nový Mercedes SL se blíží, tradiční roadster se ukazuje při testování na sněhu

AutoMoto

Velké gran turismo má být díky sdílené modulární platformě MSA blízkým příbuzným supersportu AMG GT, vývoj má ostatně na svědomí přímo divize Mercedes-AMG.

I když se podle prohlášení značky nová generace vrátí do sportovnějšího pojetí s odkazem na motorsport, se kterým SL začalo v roce 1954, stále má nabídnout i vysokou míru cestovního komfortu.

Očekávají se šestiválcové a osmiválcové motorizace a poprvé i pohon všech kol. Více informací automobilka sdělí ještě letos, ovšem o přesné datum premiéry se nepodělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám