Hlavní obsah

Lotus ukazuje více z chystaného elektrického SUV, odhalil i datum premiéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Lotus prostřednictvím videa opět poutá na své první elektrické SUV, které hodlá uvést na konci letošního října. Vyrábět se bude v Číně.

Foto: Lotus

Upoutávka na Lotus Type 132.

Článek

Lotus se již před časem nechal slyšet, že hodlá naskočit na velkou vlnu automobilek, které svoji budoucnost vidí v elektrických motorech, a podle toho také Britové jednají. Pod novým majitelem, čínskou společností Geely, tak přicházejí se svým prvním elektrickým rodinným vozem.

SUV, které nese kódové označení Type 132, má debutovat už 29. března letošního roku s tím, že začít prodávat by se vůz měl na konci letošního roku. Vůbec první SUV Lotus a druhý model s elektrifikací po supersportu Evija se bude vyrábět v čínské továrně ve Wu-chanu a následovat by ho pak mělo menší elektrické kupé Lotus Type 133.

Co se týče bližších informací, Lotus o novince zatím příliš neprozradil. Ví se, že se bude jednat o SUV velikosti Porsche Cayenne se sportovní povahou, které bude mít vlastní platformu a pojme baterie o kapacitě až 120 kWh. Výkon vozu by se pak mohl pohybovat i okolo 600–700 koňských sil.

Lotus poutá na své první SUV, zaujme aktivní aerodynamikou

AutoMoto

Z technologií, které najdeme v novém SUV od Lotusu, je zatím potvrzený systém LiDAR a vrcholový infotainment spojený s tímto slavným jménem. Vůz byl kompletně navržen ve Spojeném království a spekuluje se o tom, že jeho skutečným názvem bude „Lambda“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám