Hlavní obsah

Lidl ruší bezplatné nabíjení elektromobilů. I kvůli těm, kteří nenakupovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní řetězec Lidl v Česku během srpna začne zpoplatňovat nabíjecí stanice pro elektromobily. Doposud byly zdarma po dobu nákupu, často však byly zneužívány řidiči, kteří nebyli zákazníky obchodu.

Foto: Profimedia.cz

Nabíjecí stanice Lidl, ilustrační foto

Článek

Od roku 2017 Lidl v Česku provozuje bezplatné nabíjecí stanice pro elektromobily. Všech 40 stanic, které jsou dnes aktivní, však od letošního srpna postupně zpoplatní.

Částečně kvůli zvyšování cen energií, ale Lidl jmenuje i další fenomén.

„Během té doby došlo k výraznému nárůstu ceny elektřiny a také k nárůstu počtu elektromobilů a tím k navýšení cen za dobíjení ve veřejných dobíjecích stanicích. Tento krok samozřejmě vedl k tomu, že řidiči elektromobilů začali více a více využívat naše dobíjecí stanice, které byly doposud zdarma, a to i v případech, kdy u nás nenakupovali,” uvedl na dotaz Novinek mluvčí Lidlu Tomáš Myler.

Audi plánuje více luxusních nabíjecích center

AutoMoto

Docházelo tak podle Lidlu, ale i ze zkušeností AutoMoto sekce Novinek často k situacím, že zákazníci prodejny přicházeli o benefit spojení nákupu v prodejně a dobíjení elektromobilu, jelikož dobíjecí stanice byly trvale obsazené.

Lidl postupně osadí stojany návody, platit půjde skrze QR kód, který uživatele přesměruje na specializovanou stránku. „Aktuálně budou ceny nastaveny na 5,9 Kč/kWh vč. DPH u AC dobíjení a 6,9 Kč vč. DPH u rychlého DC dobíjení. Ceny se v budoucnu mohou samozřejmě měnit v závislosti na ceně elektrické energie,” uvedl Myler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám