Hlavní obsah

Lamborghini Countach jako kabrio či „holobyt”? Designér předpovídá možnou i nereálnou budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarský designér X-Tomi věští budoucnost countache. Jedna z těchto ilustrací se rozhodně nikdy nezhmotní v realitu. Druhá by však mohla – a asi uhádnete, která je která.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Countach nové generace

Článek

Lamborghini Countach LPI 800-4, tedy ta nová verze, představená před několika dny, je už vyprodaná. Automobilka plánuje postavit jen 112 kusů a podle Maurizia Reggianiho, technického ředitele Lamborghini, byly všechny prodané už v době premiéry na Týdnu aut v Monterey.

Ikona z plakátů je zpět. Lamborghini představilo nový Countach

AutoMoto

Můžou v budoucnosti vzniknout další verze? Není to pravděpodobné, ale vyloučit to nedokážeme – a maďarský designér X-Tomi se pustil do ilustrací toho, jak by některé další verze mohly vypadat.

Nejčerstvěji se pochlubil otevřenou verzí, kterou nazval jednoduše Roadster. Lamborghini stavělo otevřené verze většiny svých aut, ale countach k nim nepatřil, takže je nepravděpodobné, že by se to u novodobé pocty nejdůležitějšího lamborghini historie změnilo. Jenže peníze nesmrdí, takže nikdy neříkej nikdy.

Dobře, možná téměř nikdy. X-Tomi ukázal ještě jednu variantu nového countache – takzvaný „holobyt” à la někdejší Škoda Fabia Junior. Má nelakované plastové nárazníky a zrcátka, plechová kola menšího průměru, halogenové světlomety, oranžové blinkry a základní bílý lak bez pozlátek.

V tomto případě můžeme říci jednoznačně, že takováhle verze countache nikdy nevznikne, a označit ji za drobný designérský vtípek – nelakované nárazníky dnes nemají už ani ta nejlevnější osobní auta, zůstala jen užitkovým. Lamborghini touto cestou zcela jistě nepůjde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám