Hlavní obsah

Jeep spustí elektrickou ofenzivu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portfolio americké automobilky Jeep se do roku 2025 rozroste o další elektrifikované SUV. Jedním z nich pak má být údajně konkurent pro Land Rover Defender. Celkově jich firma hodlá mít sedm.

Foto: Jeep

Jeep Avenger

Článek

Americká automobilka Jeep zveřejnila své plány s elektrifikací do budoucna už v loňském roce a brzy je začala plnit, když představila elektrifikované SUV Avenger, mimo jiné evropské Auto roku. Vůz se tak připojil k elektrickým parťákům Renegade 4×e a Compass 4×e. K této trojici se pak na konci letošního roku připojí nový plug-in hybrid Grand Cherokee 4×e.

Do roku 2025 k těmto modelům údajně přibudou dva elektromobily, konkrétně velké sportovní SUV Wagoneer S a model Recon, který by se měl stát přímou konkurencí pro Land Rover Defender. Oba vozy mají vyrůst na nové platformě STLA od společnosti Stellantis, pod kterou Jeep spadá.

Foto: Jeep

Jeep Avenger

Jedním z nejočekávanějších modelů pak bude bezpochyby právě Recon, který by měl dorazit na stejných základech jako Wrangler, nicméně s jinými cíli. Podle Jeepu se bude jednat o schopné a hravé auto s potencionálem prohánět ta nejlepší SUV v Evropě.

Naopak, Jeep brzy z Velké Británie a patrně i z Evropy stáhne elektrifikovaný Wrangler 4×e. Právě jej by ale měla nahradit nová řada SUV, která se hodlá zaměřit hlavně na soupeře jako Volkswagen nebo Mini, kteří už na „starém kontinentu“ předvádějí s elektrickými crossovery a SUV zajímavá prodejní čísla.

Evropským autem roku 2023 je Jeep Avenger

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám