Hlavní obsah

Jak se vyhnout pokutě za parkování? Američan popojíždí s autem na dálku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janesville, Wisconsin, USA

Wisconsinský majitel vozu značky Tesla našel zajímavé využití pro vestavěnou funkci, která usnadňuje vyjíždění z těsných parkovacích míst - přeparkovává na dálku, aby dostál liteře zákona a nebyl pokutován. Neopouští přitom svou kancelář.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3 (Ilustrační foto)

Článek

Vozy značky Tesla - a nejen ony, ale dnes před sebou máme teslu - dokážou samy vyjet např. z těsného parkovacího místa. Tato funkce se jmenuje Summon (česky „přivolat”) a pomocí smartphonu můžete s autem rovně popojet asi 12 metrů dopředu či dozadu.

Američan D Shawn Kennedy našel pro tuhle funkci ještě jedno, poněkud drzejší využití - posouvá své auto na dálku mezi parkovacími místy, aby nebyl pokutován za překročení nejdelší povolené doby parkování.

V ulici, ve které Kennedy pracuje, totiž bylo zavedeno nanejvýš dvouhodinové parkování. Jenže každé dvě hodiny přerušovat práci a jít auto přeparkovat, není praktické, proto to Kennedy dělá z pohodlí své kanceláře pomocí telefonu.

„Nebyl jsem si jist, kdy tuhle funkci použiji... až do dneška,” píše na Twitteru. Ovšem tahle metoda má svá úskalí - protože vůz dokáže jet jen rovně, je třeba zaparkovat rovně. A hlavně musí být volné parkovací místo hned vedle.

Samozřejmě lze diskutovat o legálnosti takového postupu - vůz de facto parkuje déle než dvě hodiny v místech, kde to není dovoleno. Jenže de iure skutečně parkuje vždy nanejvýš dvě hodiny a pak jede. Že jen pár metrů, není tak podstatné.

Reklama

Výběr článků

Načítám