Hlavní obsah

Jaguar se zbaví i elektrického I-Pace, od roku 2025 začne zcela na novo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar I-Pace měl původně přežít do nové, elektrické éry značky, ale nestane se tak. Dostane místo toho nástupce na novém technickém základu.

Foto: Jaguar

Jaguar I-Pace

Článek

Automobilka Jaguar plánuje na polovinu tohoto desetiletí renesanci, od níž chce prodávat výhradně elektromobily. Model I-Pace, který je elektromobilem už dnes, ji měl původně „přežít“ s modernizací či v nové generaci, ale nestane se tak.

Model, který se prodává od roku 2018, podle nového šéfa značky Adriana Mardella dostane nástupce na zcela nové platformě označené JEA. Kdy se tak stane, není jasné, ale mělo by to být během následujících dvou let.

Rozhodnutí, kdy I-Pace z nabídky zmizí, automobilka učiní během následujících devíti až 12 měsíců a konkrétní datum bude záviset na tom, jak půjde vývoj nástupce. „Nechceme, aby produkt byl mimo trh příliš dlouho,“ řekl ředitel.

I-Pace měl pro automobilku Jaguar Land Rover ohromný přínos nejen ve snižování průměrných flotilových emisí, ale i v tom, že se na něm naučila, jak vyvíjet elektrická auta.

Jaguar je průměrný, nešetří kritikou dnešní šéf. Značku čeká obrození

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám