Hlavní obsah

Indická společnost vynalezla klimatizaci pro helmy motorkářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přístroj s názvem BluSnap se upevní na helmu a dovnitř vhání ochlazený a očištěný vzduch, to vše za pouhých 650 korun. Patent zatím nemá, ale někteří motorkáři s ním už jezdí a pochvalují si ho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii vznikla levná klimatizace pro motorkářeVideo: Reuters

 
Článek

Vypadá trochu jako mluvítko mimozemšťana nebo maska Immortan Joea z posledního Šíleného Maxe, ale je to reálné zařízení, které pomáhá. Jmenuje se BluSnap a je to v podstatě klimatizace pro uzavřené motocyklové helmy, píše agentura Reuters.

BluSnap se popruhem upevní zepředu na helmu a pomocí malého ventilátoru vtahuje vzduch dovnitř. Cestou ho filtruje přes výměnný filtr a chladí pomocí 60ml nádržky s vodou.

„V helmě je to jako v peci. Člověku, který jezdí na motorce, ani nemusím prodávat koncept chlazení, nemám pravdu?” říká P. K. Sundarajan, šéf firmy BluArmor, která za vynálezem stojí.

Přístroj zatím není patentovaný, ale už nyní se prodává, a to za zhruba dva tisíce rupií, tedy asi 650 korun. Lidé, kteří ho už používají, si kromě chladnějšího vzduchu v helmě pochvalují také to, že díky filtru dýchají vzduch s menším množstvím prachu.

Reklama

Výběr článků

Načítám