Hlavní obsah

Hyundai odhalil odvážně střižené SUV Kona

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský výrobce poprvé ukázal kompaktní SUV Kona, postavené na nové platformě. Na první pohled zaujme extravagantní vzhled (zda se vám líbí, necháme na vašich osobních preferencích), který později převezmou i další sportovně-užitkové modely s logem velkého H.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona (2017)

Článek

Hyundai oficiálně uvádí, že jeho čtvrté SUV je pojmenované po turisticky atraktivní oblasti na souostroví Havaj. V Portugalsku se ale korejská novinka bude muset přejmenovat, tam má toto slovo silně pejorativní nádech.

Kona je 4 165 mm dlouhá, 1 800 mm široká a 1 550 mm vysoká. Velikostně je na tom zhruba jako Škoda Yeti. Rozvor náprav pak činí 2 600 mm. Objem zavazadelníku automobilka neuvedla. Kona se bude nabízet nejenom s pohonem přední nápravy, ale i jako „čtyřkolka”.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona (2017)

Prodej ještě letos

V nabídce motorizací bude dvoulitrový atmosférický čtyřválec (149 k a 179 Nm), dostupný výhradně v USA. Evropa z benzínových agregátů dostane 1.6T-GDI o výkonu 177 koní a s největším točivým momentem 255 Nm (1500-4500 otáček). Tento motor bude spojen se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. V nabídce bude i nový litrový tříválec přeplňovaný turbodmychadlem; nabídne výkony 120 koní a 172 Nm.

Pro Evropu bude dostupný 1,6litrový diesel s dosud neuvedeným výkonem, který si ve Spojených státech nekoupíte. Automobilka zatím nezveřejnila žádné snímky interiéru, víme však, že uvnitř budou displeje multimediálního systému o velikosti 5, 6 a 7 palců.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona (2017)

Kona dostane i dnes již obvyklé bezpečnostní asistenty - udržování v jízdním pruhu, samočinné brzdění před překážkou, samočinné přepínání dálkových/potkávacích světel a detekci únavy řidiče.

Hyundai začne model Kona prodávat na evropských trzích ještě letos, pravděpodobně na konci prázdnin. Později ho doplní i Kia Stonic, postavená na stejných technických základech.

Anketa

Ohodnoťte vnější design modelu Hyundai Kona (známkování jako ve škole)
1
53,6 %
2
7,4 %
3
9,1 %
4
5,9 %
5
24 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2457 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám