Hlavní obsah

Ford Ranger se inspiroval americkým F-150 Raptorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Evropě prodávaný pickup Ford Ranger dostane nový paket M-Sport, který z něj dokáže vykouzlit něco jako evropskou verzi Fordu F-150 Raptor. Tedy alespoň vizuálně.

Foto: Ford

Ford Ranger M-Sport

Článek

Ford F-150 se v Evropě neprodává, tady u nás je domácí pickup Ford Ranger. Ovšem v USA má F-150 speciální sportovní verzi Raptor, která má hodně dobrý zvuk a dobře se prodává. A tak se o podobné pokusí Ford i v Evropě. I když to bude zase jen takový poskok na místě.

Nový paket M-Sport (ano, je skutečně připraven divizí M-Sport, tedy částí Fordu, která dělá závodní auta) asi bude pouze vizuální. Představené auto totiž má stále přeplňovaný diesel 3,2 l s výkonem 149 kW (200 koní) a točivým momentem 470 Nm. Bohužel to vypadá, že paket M-Sport s ním nic neudělal.

Foto: Ford

Ford Ranger M-Sport

Zato ostatní části vozu prošly úpravou výraznější. Třeba výfuk je nový a má sportovní zvuk. Pružení je od firmy Pedders, a pokud si zákazník připlatí ještě trochu, dostane od stejné firmy i terénní úpravu se zvýšením zdvihu pružin o 4,4 cm. K novému pružení musí být i nová kola. Tady osmnáctipalcová s černým lakem.

Vpředu je nový nárazník, kde v mřížce vykukují světla Lazer, některé části karoserie pak mají nový černý matný lak, jinde je hromada plastových nástavců. V černé je samozřejmě i kožené čalounění interiéru.

Foto: Ford

Ford Ranger M-Sport

Za další příplatky je možné dovybavit auto dalšími komponenty, které jsou k dostání i u standardních verzí, jako je kryt ložné plochy, rám za kabinu apod.

Auto se začne vyrábět v září (to se dozvíme i cenu) a do prodeje půjde prostřednictvím vybraných dealerů Fordu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám