Hlavní obsah

Ford Ranger přijíždí ve verzi Wildtrak X, má chytrý nosič a speciální odpružení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka modelu Ford Raptor na českém trhu se rozrůstá o výbavu Wildtrak X, nabízející nové designové prvky, jedinečné odpružení, asistenty do terénu i praktický střešní nosič.

Foto: Ford

Ford Ranger Wildtrak X

Článek

Model Wildtrak X je primárně zaměřen na jízdu v náročných podmínkách, čemuž odpovídá výrazně upravený podvozek. Oproti klasickému modelu Wildtrak má Wildtrak X o 26 mm vyšší světlou výšku a o 30 mm širší rozchod kol.

Pick-up je standardně vybaven unikátními tlumiči Bilstein s dlouhým zdvihem, které slibují optimální účinek v celém rozsahu pérování. Vůz navíc dostal zesílenou konstrukci řízení a ochranu pod motorem a rozvodovkou.

Výbava obsahuje několik speciálních prvků pro jízdu v terénu, jako je systém Trail Turn Assist, který díky vektorování točivého momentu zmenší poloměr otáčení o 25 procent. Systém Trail Control funguje podobně jako tempomat, ovšem do terénu, a režim Rock Crawl usnadňuje průjezd nerovným a kamenitým terénem při nízké rychlosti.

Pod kapotou je dvoulitrový vznětový motor EcoBlue bi-turbo, nabízející nejvyšší výkon 205 koní a 500 Nm točivého momentu. Motor je spojen s desetistupňovou automatickou převodovkou a systémem pohonu všech kol e-4WD s možností stálého pohonu všech kol i při jízdě po zpevněném povrchu.

Po designové stránce vůz zaujme novou mřížkou chladiče, rozšířenými lemy blatníků nebo 17“ litými koly s terénními pneumatikami s bílým nápisem. Volitelně jsou dostupné Matrix LED světlomety s přídavnými světly v mřížce chladiče. Čtyřdveřová kabina nabízí sedadla čalouněná semišem Miko s výšivkou Wildtrak X a kontrastním prošíváním Cyber Orange.

Novinkou je také třetí příčník integrovaný do posuvného aerodynamického ochranného rámu za kabinou, který navazuje na příčníky integrované do střešních podélných nosičů. Rám lze jednoduše posouvat, díky čemuž usnadní přepravu dlouhých předmětů, ale neblokuje trvale korbu. Nosič půjde objednat rovněž pro výbavy Limited a Wildtrak.

Nový Ford Ranger Wildtrak X už je možné objednávat i v Česku, jeho cena startuje od 1 268 000 Kč bez DPH, respektive 1 534 280 Kč s daní.

Ford Ranger MS-RT přijíždí jako ultimátní silniční pick-up, už má i českou cenu

AutoMoto

Výběr článků

Načítám