Hlavní obsah

Ford představil pick-up Ranger v evropské specifikaci

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu užitkových vozidel v britském Birminghamu představil Ford pick-up Ranger pro evropský trh. Na výběr budou dva turbodieselové motory, prodej by měl být zahájen v příštích týdnech. Česká cena zatím nebyla oznámena.

Článek

Ford Ranger je i v nové generaci stále dříčem do terénu – podvozek je tvořen žebřinovým rámem, světlá výška má hodnotu 232 mm. Brodivost je 0,8 metru, což je mezi pick-upy nejlepší hodnota. Konstruktéři také důležité součásti elektroinstalace a vstupní otvor sání umístili co nejvýše v motorovém prostoru.

Zájemci budou mít na výběr tři varianty karoserie, pohon buď zadních nebo všech čtyř kol. V nabídce evropské verze budou i dvě úrovně světlé výšky a pět stupňů výbavy. Nejvyšší dovolená hmotnost přívěsu činí 3350 kg; modely poháněné motorem Duratorq TDCi 2,2 l nabízejí užitečné zatížení až 1333 kg.

Evropská verze bude poháněna jedním ze dvou vznětových motorů Duratorq TDCi se vstřikováním common-rail. Motory jsou spřaženy se šestistupňovými převodovkami.

Vznětový čtyřválec o zdvihovém objemu 2,2 litru vyvine nejvyšší výkon 110 kW a točivý moment 375 Nm; nový pětiválec 3,2 l v modelu Wildtrak dává výkon 147 kW a točivý moment 470 Nm.

Nový Ranger se bude vyrábět v Thajsku, Jižní Africe a Argentině. Ceny na českém trhu ani datum zahájení prodeje zatím tuzemský importér nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám