Hlavní obsah

Ford poutá na nový ranger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka s modrým oválem ve znaku poodhaluje novou generaci středně velkého pick-upu Ranger. Novinka se chystá i na evropský trh, základy sdílí s budoucím Volkswagenem Amarok.

Ford poutá na nový rangerVideo: Ford

 
Článek

Ford ukazuje již druhou sérii upoutávek. Vůz v maskování prozrazuje celkové proporce nové generace.

Nechybí pohled na rozměrné přední světlomety či odvážně tvarované disky kol. Zaujme rovněž výztuha za kabinou. Prototyp je čtyřdveřovým pick-upem, očekávají se ale i další typy karoserie, včetně krátké dvoudveřové verze.

Není žádným tajemstvím, že novinka sdílí platformu s budoucím Volkswagenem Amarok, který bude následovat. To vše v rámci rozšířené spolupráce obou automobilek právě na poli lehkých užitkových vozů, ale i elektromobilů či autonomního řízení.

Ford poprvé ukazuje nový Ranger, dorazí ještě letos

AutoMoto

Ačkoli o pohonném ústrojí dosud automobilka nehovoří, očekává se primárně čtyřválcový turbodiesel. Jestli z dílen Fordu či VW, není jasné. Budoucnost stávajícího vznětového pětiválce rovněž není zaručena.

Spekulace však hovoří i o implementaci hybridního či plug-in hybridního ústrojí, které by stlačilo normované emise modelů.

Podle automobilky se premiéra plánuje ještě na letošek, prodeje by měly odstartovat následující rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám