Hlavní obsah

Ferrari testuje záhadný hypersport, údajně nástupce LaFerrari

Nástupce LaFerrari se má podle starších zvěstí odhalit na podzim roku 2024. Bohatě maskovaný prototyp s obřím křídlem, který byl zachycen na videu, má být právě oním vozem.

Článek

Poslední vrcholový hypersport nejslavnější automobilky světa, nazvaný LaFerrari, se světu představil před deseti lety a jeho výroba skončila otevřenou verzí Aperta v roce 2018. Je tedy nejvyšší čas na další pokračování, a vypadá to, že se ho dočkáme už docela brzy. Youtuber Varryx, který se zaměřuje na videa maskovaných prototypů aut, tvrdí, že nástupce LaFerrari natočil.

Vůz má podle něj interní označení F250 - LaFerrari mělo označení F150 - a soudě podle zvuku spalovacího motoru a přítomných varovných nálepek o elektrickém zařízení na karoserii ho bude pohánět hybridní ústrojí. Více informací však zatím na světě není.

Podle loňské zvěsti, která obsahovala údajně uniklý interní dokument automobilky, je v plánu představení v říjnu 2024 a výrobní série 599 kusů. V červenci 2026 má přijít okruhová varianta XX ve 30 kusech a v roce 2027 se máme dočkat otevřené silniční verze, které vznikne 199 kusů.

Automobilka plánuje odhalit 15 novinek v letech 2023-2026. Jedna z nich už je na světě, je to SUV Purosangue, a nový hypersport má do tohoto počtu také patřit. První elektromobil chce firma odhalit v roce 2025.

Ferrari má za sebou další rekordní rok, dodalo přes 13 tisíc aut

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám