Hlavní obsah

Fender vytvořil kytaru podle Lexusu LC

Ikonická hudební značka Fender se spojila s Lexusem a vyrobila 100 speciálních kytar. Lakovány jsou strukturální modří, stejnou barvou jako Lexus LC 500 Convertible z první série.

Foto: Lexus

Kytara Fender Lexus LC Stratocaster

Článek

Netradiční partnerství mezi výrobcem kytar a automobilů dalo vzniknout velmi limitované edici, jeden kus ze sta vyrobených kytar přijde na šest tisíc dolarů, v přepočtu asi 132 tisíc korun.

Nejvýraznějším spojením je barva, strukturální modrá zabrala vývojářskému oddělení Lexusu 15 let, aby napodobili barvu motýlů rodu Morpho, která v podstatě září. V tomto odstínu byla nalakována první série modelu LC Convertible, tedy otevřené verze sportovního GT.

Foto: Lexus

Lexus LC Convertible ve strukturální modré

Odstín se mění v závislosti na světle. Pohybuje se od světle metalické modré po hlubokou modř, a přestože na laku není žádný modrý materiál, vypadá to tak kvůli interferenci světla. Stejně jako na křídle motýla. Podle Lexusu „se vrstvy bezbarvých materiálů spojují a vytvářejí konečnou barvu, odtud pochází název strukturální”.

Model Stratosphere od Fenderu si Lexus vybral kvůli tvaru podobnému ostrému stylu modelu LC. Takové křivky prý navíc nejlépe zdůrazní, co dokážou různé světlené podmínky s odstínem.

Zatímco většina kytary je z javorového dřeva, na ozdobu jsou tu i karbonové prvky, které opět odkazují na sportovní Lexusy a jejich spoilery či další prvky karoserie z tohoto materiálu.

Foto: Lexus

Kytara Fender Lexus LC Stratocaster

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám