Hlavní obsah

F-Type dostal retuše pro poslední rok výroby, ukončí éru sportovních jaguarů se spalovacími motory

Britská automobilka Jaguar představila poslední edici pro sportovní kupé a roadster F-Type. Vyrábět se přestane na konci roku 2023.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type v edici 75.

Článek

F-Type ve speciální edici 75 na konci příštího roku ukončí 75 let čistě spalovacích sportovních vozů Jaguaru. Jde o linii, která sahá až k rekordnímu XK120.

Model jako kupé a roadster dorazil v roce 2013 jako náhrada za Jaguar XK a bude pokračovat i do svého posledního roku s výběrem čtyřválcového motoru o výkonu 300 koní nebo dvou pětilitrových kompresorem přeplňovaných osmiválců, jednoho s výkonem 450 k a druhého – ve verzi R – o 575 koních.

Výkonnější verze s motory V8 ponesou v posledním roce výroby označení „F-Type 75“ s řadou specialit.

Modifikace zahrnují pamětní odznaky, lesklá černá kola, kožená sedadla Windsor a interiérové ​​dekorace na míru. K dispozici je také jedinečná zelená barva Giola. Jedná se o podobné úpravy jako v případě rovněž výročního Defenderu 75 od bratrské automobilky Land Rover.

Land Rover slaví 75. výročí speciální edicí defenderu

AutoMoto

První vozy F-Type v edici 75 se k zákazníkům dostanou v lednu. České ceny zatím nejsou známy.

Až se poslední vozy F-Type na konci příštího roku vyprodají, bude se řada Jaguaru sestávat z crossoverů E-Pace a F-Pace a sedanů XE a XF, dokud od roku 2025 nedorazí trojice plně elektrických crossoverů na nové platformě, které mají značku posunout do vod luxusních výrobců, jako je Bentley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám