Hlavní obsah

Elon Musk potvrdil, že další elektrické auto bude kamión

Miliardář a majitel automobilové značky Tesla na svém twitterovém účtu potvrdil, že dalším autem v portfoliu elektromobilů bude náklaďák. Následovat bude i pickup.

Foto: Peisert Design

Tesla SemiTruck, jak si jej představuje nezávislý designér.

Článek

První elektrický střední náklaďák se značkou Tesla bude představen už v září. Je to potvrzeno přímo od samotného Elona Muska.

Za vývojem projektu Tesla Semi stojí Jerome Guillen, který je zajímavou postavou celého příběhu. Ten totiž byl zaměstnancem Daimleru, kde zodpovídal za projekt Freightliner Cascadia, tedy nového náklaďáku, o kterém koncern říká, že jde o nejchytřejší nákladní vůz současnosti.

A tenhle člověk byl přetažen Elonem Muskem do Tesly, kde pracoval už jako programový ředitel u přípravy vozu Tesla Model S, pak na chvíli odešel, aby se zase vrátil jako ředitel projektu Semi. Zajímavé je, že už v Hannoveru představil Mercedes-Benz svůj model Urban eTruck, tedy nákladní automobil poháněný elektřinou (kapacita akumulátorů 212 kWh, dojezd 200 km), který by ještě letos měl přijít do prodeje. [celá zpráva]

Tesla s Mercedesem tak budou soupeřit na tomto poli opravdu velmi brzy a spojí je i jeden člověk, který pracoval pro oba konkurenty.

Ale to není všechno. Do dvou let se prý představí i elektrický pickup Tesla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám