Hlavní obsah

Elektromobil Renault Zoe prošel další modernizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý elektromobil Renault Zoe EV se dočkal mírné aktualizace pro modelový rok 2022. Stalo se tak poprvé od poslední modernizace o tři roky dříve.

Foto: Renault

Renault Zoe EV 2022

Článek

Renault se rozhodl neměnit zaběhlý design a vzhled zoe. Místo toho elektromobil pro letošní rok dostal nový šedý lak Shadow, nový design kol, odznak E-Tech na víku kufru, ale hlavně tři úrovně výbavy Equlibre, Evolution a Iconic.

Základní verzí bude varianta Equilibre, která se ve standardu bude dodávat s desetipalcovým digitálním štítem, sedmipalcovou obrazovkou infotainmentu, bezklíčovým vstupem a startováním, manuální klimatizací nebo čtyřmi reproduktory.

Test omlazeného Renaultu Zoe: Konečně moderní elektromobil

AutoMoto

Verze Evolution se oproti základu liší například přidáním navigace, zadních parkovacích senzorů, automatické klimatizace nebo systému ADAS pro rozpoznávání dopravních značek. Vizuálně je model Zoe Evolution odlišen šestnáctipalcovými koly Eredis.

Foto: Renault

Renault Zoe EV 2022

Vrchol nabídky u modelu Zoe pak tvoří výbava Iconic, která zaujme sedmnáctipalcovými koly, zlatými detaily na masce chladiče, 9,3palcovou obrazovkou infotainmentu nebo speciálním čalouněním.

Cena verze Iconic startuje na 30 900 euro (763 000 Kč), těsně pod ní pak seženete Evolution za 29 800 (736 000 Kč) a nejníže pochopitelně verzi Equilibre za 27 700 euro (684 900 Kč). České ceny nových verzí zatím zveřejněny nebyly.

Renault odhalil odvážný koncept nového scénicu, spoléhá nejen na vodík

AutoMoto

Ve výbavách Equilibre a Evolution najdeme elektromotor s výkonem 110 koní, zatímco v Iconic i silnější verzi nastavenou na 135 koňských sil. Obě motorizace pak dostanou stejný set baterií o výkonu 52 kWh, která v základní verzi nabídne dojezd 386 a v prodloužené 395 kilometrů.

Jak Renault uvádí, Zoe je nejprodávanějším elektromobilem v Evropě, kdy se ho od roku 2012 do letošního roku prodalo na 380 tisíc kusů. Otázkou pak ale zůstává, jak dlouho se ještě bude vůz vyrábět, protože Francouzi brzy představí podobně velký model Renault 5.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám