Hlavní obsah

Elektrická třída G od Mercedesu dorazí s bateriemi nového typu. Ušetří hmotnost a prodlouží dojezd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrická obdoba legendárního off-roadu třídy G od Mercedesu podle zákulisních informací britského Autocaru dostane nový typ baterií. Ty by měly být lehčí než současná generace, navíc i umožní vyšší dojezd.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQG

Článek

Zprávy o nových bateriích sice nejsou oficiálně potvrzené, ale je už prakticky jasné, že pokrokový typ akumulátorů se ocitne právě v elektrickém Mercedesu EQG. Uvést to pro respektovaný britský magazín měl jeden ze zdrojů blízkých vedení automobilky.

Elektrická smršť Mercedesu. V Mnichově se ukazuje EQE, EQG či vrcholný Maybach

AutoMoto

Novou generaci baterií Mercedes vyvíjel společně se společností Sila Nanotechnologies a podle všeho by měla být lehčí, menší, ale zároveň mít větší hustotu a lepší dojezd. Za tím pak stojí využití silikonu na výrobu anody namísto grafitu.

Efektivita se tak má zvednout až o slušných 40 procent. Do baterie se tak energie vejde daleko více, což v praxi znamená vyšší dojezd a zároveň i odlehčení, které může prospět jízdním vlastnostem.

Mercedes je v současné době jednou z automobilek, která nabízí vysoký standard, co se týče elektromobilů s vysokými dojezdy. Například vlajková loď společnosti, elektrická limuzína EQS, má akumulátor s kapacitou 107,8 kWh, díky čemuž v reálném provozu zvládá i vzdálenosti atakující 600 kilometrů.

Test Mercedesu EQS: Limuzína nového věku

Testy

Otázkou zůstává, na jaká čísla se může reálně podívat právě elektrická třída G, která se zatím ukázala jen ve formě konceptu. Kromě nové baterie by ovšem vůz měl nabídnout i další zajímavé technologie, mezi které patří například několik uzávěrek diferenciálu nebo čtyři elektromotory, každý pro jedno kolo.

Reklama

Související témata:
Mercedes-Benz EQ

Výběr článků

Načítám