Hlavní obsah

Dravé Audi S4 už i u nás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také tuzemští milovníci dynamické jízdy se mohou těšit na nové modely německé automobilky Audi: S4 a S4 Avant. Oba vozy se u prodejců objeví v červnu tohoto roku krátce poté, co budou představeny v rámci brněnského autosalonu.

Foto: HZS Olomouckého kraje
Článek

Zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,6 sekundy, z 0 na 200 km/h za 20,6 sekundy a elektronicky omezená maximální rychlost 250 km/h, to jsou asi hlavní přednosti nového sedanu od německé automobilky Audi. Klíčem k pozoruhodné dynamice vozu je jeho zážehový vidlicový osmiválec o objemu 4,2 l, který dává při 7000 ot./min výkon 344 koní (253 kW). Točivý moment je 410 Nm při 3500 ot./min. Přenos mohutného výkonu motoru na vozovku je úkolem pro manuální šestistupňovou převodovku.

Design sportovního sedanu Audi S4 i "kombíka" S4 Avant je spíše decentní a nijak výrazně se neodlišuje od ostatních modelů řady Audi A4. Modely S4 a S4 Avant mají masivnější nárazníky v barvě karoserie s většími otvory pro přívod vzduchu k motoru a brzdám, xenonové světlomety a kryty vnějších zpětných zrcátek z leštěného hliníku. V zadní části vozů jsou koncovky výfuku umístěny u stran karoserie a u sedanu je přidán decentní záďový spojler.

Ve standardní výbavě nových modelů patří například ABS, elektronický stabilizační systém ESP, brzdový asistent a čelní, boční i průběžné airbagy. Samozřejmostí je i klimatizace, centrální zamykání, autorádio Chorus s deseti reproduktory a elektronicky nastavitelná sportovní sedadla.

Reklama

Související témata:

Související články

Chaloupky ovládla vánoční atmosféra

O druhém adventním víkendu se středisko Chaloupky proměnilo v ráj čertů, andělů a Mikulášů. Rodiny z celé republiky se zúčastnily tradiční akce Předvánoční...

S line pro Audi

Ještě více sportovního ducha, osobitosti a exkluzivity - to je motto pěti nově zaváděných paketů S line připravených pro modelové řady Audi A2, A3, A4, A6...

Výběr článků

Načítám