Hlavní obsah

Citroën omladil C3, přidal LED světla a desítky barevných kombinací

Malý francouzský hatchback C3 od Citroënu prošel modernizací v půlce životního cyklu, ale změn zas tak moc není. Zaujme nová příď a pokud máte rádi barvičky, můžete se tu opravdu vyřádit. Pod kapotou budou dva benzíny a jeden turbodiesel.

Foto: Citroën

Inovovaný Citroën C3

Článek

Současná generace Citroënu C3 je na světě od roku 2016, takže pro letošní rok je čas na drobné inovace. Nečekejte ale nic velkého, C3 stále nabízí zejména neotřelý vzhled. Zvenčí nově v 97 možných kombinacích barev, polepů a kol.

Z funkčních změn začněme drobně upraveným předním nárazníkem s větším množstvím chromu. Uspořádání světel do tří oddělených dvojic zůstává, ale hlavní světlomety jsou nově i LED. Zadní lampy vypadají pořád stejně.

Foto: Citroën

Nevidíte žádnou změnu? Napovíme - z tohoto pohledu jsou nové polštáře AirBumps na dveřích.

V kabině jsou největší novinkou sedačky Advanced Comfort, se kterými jsme měli tu čest v C4 Cactusu i C5 Aircrossu a velmi se nám líbily - jsou totiž neuvěřitelně komfortní.

Displej infotainmentu zůstal na svém místě pod výdechy klimatizace. Nabízí Apple CarPlay a Android Auto a dá se předpokládat, že se v něm pořád ovládá i klimatizace. Samozřejmě je v nabídce i navigace, která se umí připojit k internetu.

Foto: Citroën

V kabině jsou největší novinkou sedadla Advanced Comfort.

V nabídce je celkem 12 všemožných jízdních asistentů, od parkovacích čidel přes automatické nouzové brzdění a hlídač únavy až po sledování dopravních značek. Rychlostní omezení ze značek si, jak je zvykem u koncernu PSA, můžete snadno převést do tempomatu.

Motorům se věnuje jen krátký odstaveček tiskové zprávy, který říká, že v nabídce bude atmosférický tříválec 1,2 PureTech o výkonu 83 koní (s manuální pětistupňovou převodovkou) a jeho přeplňovaná 110k verze (s manuálním nebo automatickým šestikvaltem).

Diesel bude jeden, o výkonu 100 koní; pravděpodobně tedy čtyřválec 1,5 BlueHDi, a dostanete k němu pětistupňový manuál.

Foto: Citroën

Velkým tahákem jsou desítky barevných kombinací.

Inovovaná C3 bude v prodeji od června letošního roku. Do té doby se jistě dozvíme i ceník; aktuálně je C3 na českém webu značky k mání od 240 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám