Hlavní obsah

Citroën odhalil koncept luxusního SUV Wild Rubis

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých pár hodin po úniku fotografií přispěchal Citroën s oficiální sadou. Koncept luxusního SUV s názvem DS Wild Rubis se ukáže koncem dubna na šanghajském autosalonu.

Foto: Citroën

Citroën DS Wild Rubis (koncept)

Článek

Francouzská automobilka sdělila u příležitosti virtuální premiéry několik základních informací. Předně, popisovaný koncept je dlouhý 470 cm, široký 195 cm a vysoký 159 cm a nabízí rozvor 290 cm. Kola u tohoto koncepčního vozu mají poněkud nadstandardní velikost - 21 palců obouvající pneumatiky s rozměrem 255/40.

Foto: Citroën

Citroën DS Wild Rubis (koncept)

Wild Rubis přebírá vzhled přední části konceptu Numero 9. Dominantním prvkem je maska chladiče s trojrozměrným zpracováním a logem DS. Ta je netradičně propojena s LED světlomety a auto jako celek působí mezi současnou produkcí divoce, ostatně toto slovo má i ve svém názvu. Otázkou je, jak moc se výrazná maska konceptu změní proti sériové verzi, základní tvary dle našeho soudu zůstanou stejné.

Foto: Citroën

Citroën DS Wild Rubis (koncept)

Citroën v luxusně pojaté řadě DS dosud nabízí tři modely - DS3 (včetně kabrioletu), DS4 a DS5. Sportovně užitkový model tak v řadě DS bude první. Kdy se ukáže sériová verze, však zatím zmíněno nebylo, podle našeho tipu to ale bude ještě letos.

Foto: Citroën

Citroën DS Wild Rubis (koncept)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám