Hlavní obsah

Čína chce redukovat počet výrobců elektromobilů

Čína má příliš mnoho výrobců elektromobilů, vláda se proto bude snažit v tomto odvětví podpořit konsolidaci. Uvedl to v pondělí čínský ministr průmyslu a informačních technologií Siao Ja-čching. V Číně teď působí zhruba 300 výrobců elektromobilů, poznamenala agentura Bloomberg.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ministra jsou tyto podniky většinou malé. „Podniky působící ve výrobě elektromobilů by do budoucna měly vyrůst a zesílit. Na trhu teď máme příliš mnoho těchto podniků,” řekl Siao. Dodal, že vláda bude podporovat fúze i restrukturalizační opatření v odvětví.

Agentura Bloomberg už minulý týden s odvoláním na zdroje obeznámené se situací informovala, že čínská vláda připravuje opatření k omezení nadbytečných kapacit ve výrobě elektromobilů a ke koncentraci aktivit do klíčových výrobních center.

Čínský elektromobil vzplál 48 hodin po nárazovém testu

AutoMoto

Ministr rovněž oznámil, že vláda zrychluje kroky k řešení problémů s nedostatkem čipů pro výrobu automobilů. Minulý týden čínští regulátoři vyměřili pokuty třem prodejcům čipů pro automobily za zvyšování cen, uvedla agentura Reuters.

Globální nedostatek čipů nyní omezuje výrobu v automobilovém průmyslu po celém světě včetně České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám