Hlavní obsah

Chystané M2 bude posledním BMW M bez elektrifikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostré BMW řady 2 gen. G87 bude poslední, které ke spalovacímu šestiválci nedostane ani 48V mildhybridní ústrojí, natož nějakou velkou baterii s možností nabíjení ze sítě. Na trh má přijít jako modelový rok 2023.

Foto: BMW

Prototyp BMW M2 v maskování

Článek

Mercedes-AMG už se do elektrifikace pustil u třídy C a brzy k tomu dojde i u větší třídy E. Oproti tomu značka BMW stále nabízí své vrcholové modely bez plug-in hybridního pohonného ústrojí. Ne však nadlouho, alespoň dle slov Franka van Meela, šéfa divize M.

Ten se v rozhovoru pro magazín Bimmer Today nechal slyšet, že chystané BMW M2 bude posledním plnotučným modelem divize M s čistě spalovacím pohonným ústrojím. Nebude mít ani 48V mildhybridní systém, běžný u ostatních modelů značky.

Test BMW M4 s manuální převodovkou: Velké, těžké, ale výborné

Testy

„M2 s řadovým šestiválcem a zadním pohonem bude jistě puristickým řidičským strojem. U ostatních aut uvidíme rostoucí míru elektrifikace, samozřejmě v různých formách od 48V mild hybridu přes plug-in hybridy až po ryze elektrická pohonná ústrojí,“ cituje ho magazín.

Samozřejmě z tohoto vyjádření nelze vytušit, jestli příští generace M3, M4 či M5 dostane něco víc než zmíněný mild hybrid, jestli např. budou rovnou plug-in hybridní, jako to dělá Mercedes-AMG, což by mimochodem vylučovalo možnost manuální převodovky.

Vrátíme-li se však k M2, stojí za zmínku, že se na Instagramu objevila údajná fotka jeho zádě. S otazníky ji sdílel profil wilcoblok, který se podobným věcem věnuje; jako zdroj označil jiný profil, bmw_m_collector, u nějž ale fotografie není k nalezení.

Že fotka ukazuje řadu 2, je ze zadních lamp jednoznačné. Také vidíme dva páry výfuků posunuté ke středu auta, již dlouho to poznávací znamení vozů divize M. Potvrzení od automobilky, že se skutečně díváme na očekávanou M2, však nečekejme.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám