Hlavní obsah

Chystá se nová kapitola sporťáku AC Cobra, britská firma zveřejnila upoutávku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský sporťák s americkým srdcem AC Cobra si vydobyl slávu tak velkou, že originální vůz z 60. let je dnes neskutečně drahým sběratelským kouskem a po světě jezdí spousta replik. Navzdory slávě však nikdy nedošel žádného nástupce - až dosud, alespoň se zdá.

Foto: AC Cars

Upoutávka na AC Cobra GT Roadster

Článek

Automobilka AC Cars, která je se 122letou historií v Británii nejstarší, zveřejnila upoutávku na znovuzrození tohoto legendárního roadsteru. Temné obrázky ukazují vůz, jehož design je velmi podobný původnímu AC Ace, z nějž vznikla cobra.

Foto: AC Cars

Upoutávka na AC Cobra GT Roadster

Oficiálně se nový vůz jmenuje Cobra GT Roadster a zatím o něm není známo o mnoho víc. Pohonné ústrojí prozatím tajného paliva i původu má nabízet 663 koní a 780 Nm; můžeme se jen domnívat, že půjde o zážehový motor. Taková čísla mají vozu stačit ke zrychlení na 60 mph (97 km/h) za 3,6 sekundy.

Novinka je podle automobilky „pečlivě vyvinuta, aby byla výjimečná“, má „špičkové technologie materiálů a výroby“ a zákazníci si budou moci vlastní vůz různě personalizovat. Na palubě také má být klimatizace, elektrická okna či infotainmentový systém, a také má být k dispozici pevná odnímatelná střecha. Kolik bude vůz stát, je otázkou, ale můžeme to odhadovat řádově na minimálně stovky tisíc liber.

Foto: AC Cars

Upoutávka na AC Cobra GT Roadster

Nebude to však první vůz AC od 60. let. Firma v současnosti zakázkově vyrábí model s názvem Cobra Superblower, který vypadá jako původní cobra a můžete ho mít s přeplňovaným čtyřválcem, osmiválcem anebo elektrickým ústrojím. Zdali tedy Cobra GT Roadster bude jen další verzí, nebo zcela novým autem, se dozvíme patrně na jaře příštího roku, kdy má vůz být odhalen.

Foto: Profimedia.cz

Původní cobra z roku 1963

Do aukce míří kombík po královně Alžbětě II.

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám