Hlavní obsah

Chrysler ukázal interiér chystaných elektromobilů, obrazovky jsou všude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas, který se koná od 5. do 8. ledna, přivezla automobilka Chrysler nový koncept interiéru, který spoléhá zejména na velké displeje.

Foto: Chrysler

Koncept interiéru budoucích chryslerů.

Článek

Chrysler bude první značkou skupiny Stellantis, která v Severní Americe představí technologii infotainmentu nové generace, založenou na připravované platformě elektrických vozidel STLA. Kromě autonomních technologií a dalších inovací bude zahrnovat velké obrazovky infotainmentu, které pokrývají celou palubní desku vozidla.

Automobilka tuto technologii předvádí s konceptem dvoumístného kokpitu. Přestože je vitrína prezentována bez karoserie, její design a podstata vychází z konceptu Airflow, který Chrysler poprvé ukázal před rokem na stejné akci.

Kokpit Chrysler Synthesis má 37,2palcové obrazovky pro cestující v první řadě na dvou velkých skleněných částech, které pokrývají celou palubní desku.

Foto: Chrysler

Koncept interiérů budoucích chryslerů.

Pomocí pokročilé technologie se systém časem naučí preference vlastníka. Bezdrátové aktualizace mezitím umožní automobilce průběžně aktualizovat software.

Systém bude také pohánět virtuálního asistenta, který dokáže synchronizovat všechny aspekty dne majitele. Asistent by podle představ automobilky mohl pracovat v autě i mimo něj, dívat se do jejich kalendáře a navrhovat trasy jízdy, doporučovat místa pro parkování a nabíjení, připojit se k chytré domácnosti a pomáhat se službami elektronického obchodu.

Automobilka slibuje, že platforma STLA nabídne autonomní řízení třetí úrovně, tedy té, která již na určitých úsecích plně přebírá kontrolu. Chrysler proto interiér prezentuje se zataženým volantem.

Pět stupňů k puštění volantu. Autonomní řízení má svá pravidla

AutoMoto

Design kokpitu počítá s ekologickými materiály, jako jsou recyklované plasty, rostlinné potahy a vyloučení veškerého chromu. To vede k zajímavým volbám materiálů, jako je vřes a ořechová podlaha.

Na veletrhu CES budou návštěvníci moci zažít jeden den ze života budoucího majitele chrysleru, počínaje „uvítáním“, které naplánuje inteligentní trasu pro daný den a postará se o autonomní řízení, správu stavu nabití a parkování. Účastníci si také mohou vyzkoušet režimy Chill, Zen a Fun, které vytvářejí zážitek v autě.

Chrysler plánuje představit svůj první plně elektrický vůz v roce 2025 a do roku 2028 nabídne plně elektrifikovanou řadu.

Příští generace Chrysleru 300 má coby elektromobil přijít za čtyři roky

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám